Prima zi de scoala

pixel cells, pixel, school enrollment-3702056.jpg

Astazi e prima zi de scoala pentru tine.

Cu siguranta ai multe emotii, mai ales daca esti la inceput de ciclu scolar, insa sunt convinsa ca te vor astepta momente de neuitat alaturi de colegii si profesorii tai.

Iti doresc sa ai un an scolar cat mai bun, sa reusesti sa te adaptezi usor la situatiile neprevazute.

fantasy, mystical, window-2899453.jpg

Nu uita ca sunt aici pentru a te sprijini si impreuna vom reusi sa facem ca matematica sa para mai prietenoasa.

Cateva sfaturi pentru un an scolar cat mai reusit:

  • incearca sa iti impui un program pe care sa il respecti
    • ar fi bine sa ai zilnic aceeasi ora de trezire care sa iti permita sa te pregatesti pentru scoala, dar mai ales sa nu intarzii la ore
    • dupa ce ajungi acasa, incearca sa te odihnesti putin si limiteaza cat mai mult timpul petrecut pe internet. Mai bine termini temele mai repede si apoi te poti relaxa in felul tau, decat sa te prinda o ora tarzie invatand.
    • in weekend ar fi bine sa iti faci temele intr-una din zile, astfel incat te vei putea bucura macar de o zi libera.
  • ti-ai descoperit stilul de invatare pana acum? Daca nu, atunci e momentul sa o faci. Sunt nenumarate teste online si poti vedea ce modalitate de invatare ti se potriveste mai bine. Spre exemplu, eu am memoria vizuala mai bine dezvoltata si ma ajuta mult culorile atunci cand invat.
  • incearca sa te faci remarcat inca de la inceput. Chiar daca esti mai timid/a, nu uita ca profesorii sunt acolo sa te sprijine, sa te indrume si cu siguranta se vor bucura cand vor vedea ca esti interesat/a.
  • invata din timp. Probabil te vei gandi ca “mai e timp, abia a inceput anul”, insa e important sa profiti de fiecare zi si sa inveti ceva nou. Fie ca citesti cateva pagini dintr-o carte, fie ca recapitulezi o lectie la matematica/istorie/chimie etc, important e sa faci asta inca de la inceput, pentru a recapata ritmul din timpul anului scolar.

Ce altceva mai faci acum la inceput de an scolar? Spune-mi in comentarii si cu siguranta vei ajuta si alti colegi! 🙂

Like, Share, Subscribe, Invata!

Pauza de Mate
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp